Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice | Megjelenés: 2019.03.22.

Standard Edition: PS4 | Xbox One | PC

A Sekiro: Shadows Die Twice egy külső nézetes akció-kaland játék, RPG elemekkel megfűszerezve. Utazz el az 1500-as évek végén járó Japánba. A játék egyedi harcrendszerrel van felvértezve, hiába közös a rendezője a Dark Souls vagy a Bloodborne játékokkal, a Sekirot nem szabad egy kalapba rakni velük. Az előző játékok alapján egy minőségi és kihívásokban gazdag játékra számíthatsz benne!

Egy új történetmesélés vár rád

A történetet nem úgy fogod megtudni, mint az elődjeinél, tárgyakon keresztül. A fő hangsúly a karaktereken lesz és az ő kapcsolataikon, így egy igazi érzelmekben gazdag történet vár rád, ahol nem marad ki a bosszú sem. Sekiro más néven a félkarú farkas egy elkeseredett harcos, aki közel járt a halálhoz. A fiatal urat védi, aki egy ősi vérvonal leszármazottja, így rengeteg ellensége van, köztük a félelmetes Ashina klán. Amikor minden rosszra fordul hősünk még a haláltól sem riad meg célja teljesítéséért!

Sekiro: Shadows Die Twice

Nem egy Dark Souls klón!

A Sekiroban kengekine stílusban csapnak össze pengéid az ellenfeledével. Mind ellenfélnek megvannak a maguk gyengéi. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden ellenséget más-más taktikával kell megközelíteni és legyőzni. Nem szabad szemből az ellenségnek esni, mert a játék kegyetlenül elintéz. Okosan kell használnod művégtagod képességeit, mesterien kell lopakodnod és ki kell használnod a környezet adta lehetőségeket. Itt úgy kell gondolkoznod, mint egy nindzsának.

A játék hűen tükrözi a nevét

A Shadows Die Twice-ban az árnyak - vagyis Te – valóban kétszer halsz meg. Az első halál után dönthetsz, hogyan valóban meghalsz és az utolsó mentéspontnál feltámadva visszakapod a teljes életerődet, az italaidat, de a legyőzött ellenfelek is visszatérnek. A másik választásnál újra talpra állsz fél életerővel, miközben ellenfeled nem gyógyul és folytatódik tovább a harc, ott ahol abba maradt.

Figyelj, mert a bossok elrejtőztek

Ha csak a fő történet vonalán haladsz, akkor nem fogod legyőzni az összes boss-t. Vannak, amik elrejtőztek a játék területén, így ha minddel el akarsz bánni, akkor fel kell kutatnod őket. De jól vigyázz! Ezek a bossok nagyobb kihívást fognak jelenteni a többiekhez képest. Így valóban egy kihívásokban nem szűkölködő játékról van szó, ahol elengedhetetlen a taktikázás. Győzd le a hatalmas ellenfeleket és válj te is nindzsává!