Skylanders összefoglaló

Mi is a Skylanders?
A Skylanders egy olyan különleges játék, ahol a figurák életre kelnek! A Skylanders videojáték és figurák együttese: a szoftver biztosítja a helyet, Sky Lands fantasztikus világát, míg a figurák a játékban irányítható karakterekként jelennek meg a képernyőn!

Minden egyes figura egyedi kialakítással bír, a felhozatal pedig rendkívül színes: sárkányok, elfek, harcosok, mágusok, óriások és apróságok, akik között bárki könnyen megtalálhatja a kedvencét (sőt, gyakran többet is). A karakterek mindegyike egyedig képességekkel bír és a figura mellé gyűjthető kártya is jár, rajta az alapvető információkkal a karakterről. Ilyen például típus, ami nyolcféle lehet: föld, víz, levegő, tűz, élő, élőhalott, mágikus vagy tech. A játék elindítása után a figurákat a Portal of Power beolvasóplatform segítségével lehet aktiválni, akik egyből meg is jelennek a játékban.

A Skylanders minden konzolra elérhető, egy figura birtokában pedig bármikor bármelyik verzióba beugorhatunk. A Skylanders ilyen szempontból nincs géphez kötve: az adott karakterrel elért szintek és más információk mind a figurában tárolódnak. Többé nem akadály, ha a barátoknál más konzol lenne a lakásban, a lényeg úgyis figurákon múlik!

Maga a videojáték, amiben játszhatunk egy mesés világ, tele ellenfelekkel és csodás helyekkel. A Skylanders világa nagy, tele küldetésekkel, kihívásokkal és sok-sok tennivalóval. Akár egyedül, akár többen játszunk, a játékmenet élvezetes és szórakoztató! A játék stílusát tekintve egy olyan akciójáték, ami RPG elemeket is tartalmaz. Ez leginkább az eltérő képességekben és a szintlépésben mutatkozik meg, de a felfedezés élménye is ide köthető. Minden pálya egyedi felépítéssel bír, a fő küldetés mellett pedig érdemes bejárni az egész helyet. Elsőre nem fogsz minden titkot és jutalmat megtalálni, a későbbiekben elérhető Heroic Challenge-ek teljesítése pedig még a dörzsöltebb játékosok számára is kihívás lesz!

Skylanders Portal of Power és a figura beolvasásaA Skylanders beolvasóplatformja gyors és reszponzív. Be akarunk csatlakozni egy új karakterrel a játékba? Elég a másik mellé állítani a karakter és pár pillanat múlva már bent is vagyunk. Egy másik karakterre akarunk váltani? Semmi gond: a figura leemelésével a karakterünk eltűnik, egy másik rátételével pedig automatikusan bekerül az új szereplő a játékba.

A Power of Portal beolvasóplatformot az USB csatlakozónak köszönhetően bármikor rákötheted a PC-re is. Itt a Skylanders hivatalos weboldalán több flash-alapú játékot is elérhetsz, a mentés pedig szintén a figurákban tárolódik.

Összefoglalva a Skylanders egy olyan, tetszés szerint bővíthető csomag, ami elsősorban gyerekeknek szól, de nélkülözi a gyerekeknek szóló játékokra jellemző túlzott egyszerűséget. Az intelligens és szórakoztató tervezésnek köszönhetően a Skylanders tökéletes arra, hogy szülő és gyerek együtt játsszon: az indulócsomag három karaktert és minden szükséges kiegészítőt tartalmaz, maga a játék pedig egy tartalmas, rajzfilmes akciójáték. A barátok pedig bármikor átjöhetnek, hiszen elég, ha csak a figurát hozzák magukkal és egyik félnek sem kell egy új konzolra beruházni a közös szórakozás kedvéért.

Milyen kiadások és csomagok vannak?
Ha bele akarunk csöppenni a Skylanders világába, akkor valamelyik Starter Packkal kell kezdenünk a vásárlást. A Starter Packok olyan indulócsomagok, amelyek a játékszoftver mellett a figurákhoz szükséges Portal of Power beolvasóplatformot és három kezdő karaktert is tartalmaznak. A csomagok tartalma a legtöbb konzolra megegyezik, egyedül a Nintendo DS Starter Packkoknál vannak kisebb eltérések.

A Skylanders első szériájának címe Spyro's Adventure, a második a Giants, a harmadik pedig a Swap Force. Érdemes figyelembe venni, hogy a rendszer visszafelé kompatibilis a régebbi figurákkal, ám a másik irányba ez már nem működik. Tehát egy Swap Force sorozatban megjelent figura csak a Swap Force-os Skylanders szoftverrel fog működni, míg a Giants vagy a Spyro's Adventure figurák nemcsak a saját, hanem a Skylanders: Swap Force szoftverrel is működni fognak.

A szériák figurái között is van némi különbség, egyediség. A Giants sorozatban a hagyományoshoz képest nagyobb figurák is szerepelnek a felhozatalban (ilyen például Swarm vagy Tree Rex), a Swap Force pedig cserélhető alsó- és felsőrésszel bíró figurákat is tartalmaz. A Swap Force alapötlete, hogy két figurából két másikat lehessen csinálni: Spy Rise és Night Shift kombinálásból születik Spy Shift és Night Rise, akiknek már másfajta, vegyes képességeik lesznek, még több lehetőséget és taktikai döntést csempészve ezzel a játékmenetbe. A Swap Force sorozatból ugyanakkor nem minden karakter rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, ezért érdemes figyelni a csomagoláson lévő jelzésre, ami mutatja, hogy figura cserélhető-e vagy sem!
 

Skylanders Trap Team indulócsomagok és karakterek

 

Skylanders Trap Team képek a játékból Már előrendelhető a Skylanders Trap Team

 

2014-ben megjelent a Skylanders Trap Team sorozat. Ez a széria a csapdákat adja hozzá a játékhoz, amelyek segítségével az ellenséget kaphatjuk el és állíthatjuk át a mi oldalunkra. A csapdázáshoz a megfelelő platformra és kiegészítőkre is szükség van, így az új szériához az indulócsomagok valamelyikét ajánljuk! 2015 szeptemberében megérkezett az új variáció, a Skylanders SuperChargers is! Ez a széria ugyancsak különleges dologgal készül: ezúttal egyedi járgányok kerülnek bele a játékba, figuraként és irányítható eszközként egyaránt.

 

Skylanders SuperChargers Starter Pack vásárlás

PlayStation 4  |  Xbox One  |  Wii U  |  PlayStation 3  |  Xbox 360  |  Nintendo Wii  |  Nintendo 3DS

Skylanders SuperChargers képek a játékból Már előrendelhető a Skylanders SuperChargers

 

Az indulócsomagokon túl a játékhoz bármikor vásárolhatunk új figurákat is, a csomagoláson pedig mindig fel vannak tüntetve a legfontosabb információk, mint a széria, a figura típusa, kompatibilitása és egyéb jellemzője, mint a cserélhetőség a Swap Force figuráknál vagy hogy világítós-e (ez a Lightcore).

A figurák hármas szettekben is kaphatóak. Ha kedvezményesebb áron akarunk hozzájutni egyszerre több figurához, akkor érdemes végignézni ezeket a kiszereléseket, hátha megtaláljuk köztük a megfelelő csomagot. A szettek között vannak olyanok is, amelyek csak egy figurát tartalmaznak, mellette viszont olyan kiegészítőket, amelyek új tartalmat adnak hozzá a játékhoz. Ilyen például a Legendary Nightmare Express Pack, ami új helysznít ad hozzá a játékhoz, extra küldetésekkel és felfedezni valóval. Az új helyszínt a csomagban lévő portál szoborral aktiválhatjuk, emellett pedig egy karakter is van a dobozban, Wind-Up.


Tovább a Skylanders termékekre.
 

 

Skylanders figurák