Általános Szerződési Feltételek

Általános szerződési feltételek:

A regisztráció előtt kérünk, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket! Ez minden regisztrált felhasználóra vonatkozóan kötelező érvényű. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában érhető el, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal (célszerű ezért annak elmentése). A Videojátékbolt.hu fenntartja magának a jogot a jelen ÁSZF részbeni vagy teljes módosítására a már megszerzett fogyasztói jogok sérelme nélkül. Fontos tudomásul venni, hogy a létrejött egyedi jogügylet részévé a jogügylet létrejötte napján hatályos ÁSZF válik. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésed megtételével azt is jelzed, hogy teljes körűen megértetted és elfogadod a Videojátékbolt.hu mindenkor hatályos Altalános Szerződési Feltételeit, továbbá adatkezelési elveit. Elfogadás hiányában jogügylet nem kezdeményezhető, joghatás nem keletkezik. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatos információkat megtalálod az Információk oldalunkon, illetve felmerülő kérdéseidre szívesen válaszolunk a megadott elérhetőségeinken!

Üzemeltetői adatok:

Cégszerű megnevezés: Gamer Pont Konzol Kft.
A társaság székhelye: 1135 Budapest, Szent László út 8
A társaság telephelye: 1135 Budapest, Szent László út 8
Kapcsolattartó neve: L. Zoltán
Cégjegyzéket vezető cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-182494
Adószám: 24789396-2-41

Telefonos elérhetőség: 06-70-227-2277
e-mail elérhetőség: futar@videojatekbolt.hu

PC hardverek esetében:

Cégszerű megnevezés: Game Studio Kft.
A társaság székhelye: 1067 Budapest, Hunyadi tér 1.
A társaság telephelye: 1067 Budapest, Hunyadi tér 1.
Kapcsolattartó neve: R. Csaba
Cégjegyzéket vezető cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-957131
Adószám: 23188709-2-42

Telefonos elérhetőség: 06-30-5944-034
e-mail elérhetőség: konzolok@konzolokszervize.hu


Webtárhely: Systech Global Kft., 1068 Budapest, Király utca 80., +36 20 996 9661; support@systech.hu

A szerződés nyelve: magyar


Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A megjelenített termékek megvásárolhatók interneten keresztül házhozszállítással, személyes átvétellel illetve az üzleteinkben is, ha a termék mellett fel van tüntetve, hogy van raktáron. Bizonyos termékeink (digitális tartalmak) online fizetéssel, azonnali online kódkiküldéssel történő teljesítéssel vásárolhatók meg - a digitális termékek vásárlásáról részletesen a „Digitális vásárlás” menüpont alatt olvashatsz.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatók:

Kosárba: azt jelenti, hogy a termék raktáron van, tehát az üzletben megvásárolható, vagy kiszállítható. Amennyiben az általad kiválasztott terméknél ez a felirat szerepel úgy a terméket interneten is megrendelheted, személyes (bolti) átvétellel, avagy futárszolgálattal való kézbesítést is választható.

Rendelhető (nincs raktáron): Ebben az esetben a termék nincs raktáron, de már forgalomban van, tehát ha jelzed felénk szándékodat, miszerint egy ilyet szeretnél, mi megrendeljük neked és a megérkezéséről értesítünk. Rendelésedet leadhatod az interneten, telefonon keresztül vagy e-mailben is. Kérjük, olvasd el az Árak pontot is.

Előrendelhető: Az ilyen státuszú játékok még nincsenek forgalomban, de a közeljövőben az üzletek polcaira kerülnek. Ha előrendelsz egy játékot, akkor a hozzánk beérkező első szállítmányból félrerakjuk neked a kívánt mennyiségben. Abban a nem várt esetben, ha az összes előrendelt mennyiségnél esetleg kevesebbet kapunk, a leadott előrendelések időbeli sorrendjében szolgáljuk ki rendelőinket. Éppen ezért javasoljuk a beszerezni kívánt termék minél hamarabb történő megrendelését. Amennyiben egyáltalán nem- vagy késve érkezik be raktárunkba a termék, a feltüntetett megjelenési időponthoz képest, úgy a nem- illetve a késedelmes teljesítésért, valamint az ebből eredő károkért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, olvasd el az Árak pontot is!

A termékek mellett feltüntetett árak bruttó árak, és az áfát tartalmazzák. A szállítási költség, avagy az ingyenes szállítás az ár alatt van feltüntetve.

Fontos megjegyezni: ritkán, de előfordulhat, hogy a „raktáron” jelzés egyetlen egy darab terméket takar, vagy rendszerhiba miatt látod, hogy az elfogyott c még raktáron van. Így előfordulhat, hogy még a raktáron levő státuszú termékek esetében sem tudjuk minden esetben garantálni, hogy az adott termék az az üzleteinkben van, illetve értékesíthető. Az ilyen termék rendeléséből fakadó kárért nem tudunk felelősséget vállalni, azt azonban vállaljuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül értesítünk, ha az adott terméket nem áll módunkban értékesíteni.

Termékcsomagok

A webáruházban, illetve a bolthálózatban forgalmazott termékcsomagok akár gyárilag, akár saját promócióban lettek összeállítva (például konzol gép ajándék szoftverekkel/feltöltőkártyával/kiegészítőkkel) nem megbonthatók, illetve nem számítható be azok tartozékai a vásárlásnál, így nem csökkenhetik a fogyasztói árát sem.


Használt termékek

Az oldalunkon megvásárolható egyes használt játékaink esetében, a teljes játékélményhez online kód megléte is szükséges lehet, ami azonban nem garantált, hogy minden használt játékunk esetében még rendelkezésre áll (lévén egyszer használatos kódokról van szó). Amennyiben mindenképpen ragaszkodsz az online kódhoz egy adott termék esetében, úgy kérjük vásárlás előtt tájékozódj munkatársunknál.


Digitális vásárlás

A digitális vásárlással megrendelt digitális terjesztésű játékprogram esetén semmilyen kézzelfogható, fizikailag is létező dolog, például adathordozó, nyomtatott kézikönyv, DVD tok stb. nem kerül küldésre. Ilyenkor egy egyedi játékkódot kapsz e­-mailben a vásárlási folyamat végén, aminek a segítségével tudod az internetről, a kiadó honlapjáról a játékot letölteni és aktiválni. Ez a kódküldés azonnali, amint a rendszer érzékeli a fizetést, jellemzően néhány másodpercen belül utomatikusan e-mailben megkapod a kódot. A játék digitális változatának használatához szükség van internet kapcsolatra, még akkor is, ha maga a játék egyszereplős (single­player) jellegű. A kiválasztott játék ára PayPal fiókodon keresztül, vagy a PayPal felületén történő bankkártyás fizetéssel egyenlíthető ki. Online fizetés esetén a megrendelés leadása után a PayPal biztonságos internetes felületére irányítunk át, ahol választásod szerint a fizetést elvégezheted PayPal fiókodba történő belépéssel, avagy a PayPal regisztrációt nem igénylő bankkártya­elfogadási felületére. Közvetlenül a PayPalnak adod meg a szükséges kártya adatokat, nem nekünk. A PayPal csak internetes fizetésre alkalmas bankkártyát fogad el (összes dombornyomású Visa, Mastercard és az internetes fizetésre készült speciális kártyák; Visa Electron, Mastercard Electronic, Maestro kártyák közül pedig azok, amelyek alkalmasak internetes fizetésre) Ezt követően (a vételár beérkezése után), maximum 2 percen belül, de jellemzően néhány másodpercen belül automatikusan a kód kiküldésre is kerül, a nap bármely szakában.

A játékkódot illetve a játék letöltéséhez szükséges információkat a sikeres bankkártyás fizetést követően, a megadott e-­mail címre automatikusan kerül kiküldésre.

Digitális tartalom vásárlásával azt is elfogadod, hogy vásárlásáról a számla akár elektronikus úton (e­-számla) kerüljön kiállításra, melyet a megadott névre és címre kiállítva, szintén e­mailben fogsz megkapni. Ez esetben a számla a hatályos jogszabályoknak megfelelő, hitelesített tanúsítvánnyal ellátott elektronikus aláírást és időbélyeget tartalmaz. Amennyiben elektronikus számla nem kerül kiállításra, úgy postai úton küldjük meg a számlát számodra, a vásárlást követő legkésőbb 30 napon belül.

Digitális Vásárlással kapcsolatos ügyintézésre telefonon nincsen lehetőség, mivel a teljes folyamat interneten keresztül zajlik. Amennyiben kérdésed merül fel, kérjük mindenképp a futar@videojatekbolt.hu e-mail címünkre küldött levéllel vedd fel velünk a kapcsolatot.

A webszerverünkön közvetlenül semmilyen digitális adattartalmat, azaz sem licenc kódokat, sem telepítő file-okat nem tárolunk. Amennyiben az aktiválás vagy a használat során kérdés merülne fel, a technikai segítségnyújtást közvetlenül a tartalomszolgáltató nyújtja, angol nyelven. Egyes kérdésekben a magyar képviselet is a segítségére lehet, de nem mindenben.

Csak háztartásban használatos mennyiségeket szolgálunk ki, ez jelenleg egyféle digitális játékból maximum 2 darab vásárolható meg. Csak Magyarország területén belülre áll módunkban kódot értékesíteni.

 

Our digital download code offers are for people living or staying in Hungary only. Please, note that also we will not be able to ship full boxed game outside Hungary.

Amennyiben rendelésed, avagy 24 órán belül történő megrendeléseid összege meghaladják az 50.000 forintot, úgy a saját biztonságod érdekében a rendelésed manuálisan kerülhet kiküldésre.

Árak

A raktáron levő termékek esetében a feltüntetett ár az a bruttó ár, amennyit fizetned kell a termékért (ehhez addicionálisan hozzáadódik a futárszolgálat költsége).
A rendelhető, előrendelhető termékek esetében feltüntetett ár, az árkalkulációkor fennálló piaci helyzet szerint került kialakításra. A rendelhető, előrendelhető termékek az árkalkuláció pillanatában még nincsenek ténylegesen az üzletben- sőt, előfordulhat, hogy még hosszú hónapokig nem is lesz - az előrendelhető termékeknél mindig látod a termék adatlapján, hogy várhatóan mikor érkezik. Ilyenkor az ármeghatározásnál a kiadó által javasolt árakat, valamint az aktuális devizaárakat vesszük figyelembe. Mivel a termékek raktárunkba érkezéséig sok idő eltelik (eltelhet), így külső tényezők- a kiadó áremelése, a forint jelentős erősödése illetve gyengülése - arra kényszeríthet minket, hogy változtassunk az oldalon korábban megjelentetett áron. Természetesen abban az esetben, ha a változás pozitív irányú, akkor mi is csökkentjük az árainkat. Megjegyezzük, hogy az árkorrekció során mindig figyelemmel kísérjük a piacon levő kínálatot, és igyekszünk a legolcsóbbak maradni még az áremelés mellett is. Ezért szeretnénk leszögezni, hogy a rendelhető, előrendelhető státuszú termékek esetében az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Fenntartjuk abban az esetben is, ha te már előrendelted, megrendelted az adott terméket.

Az előrendelhető termékeknél, az oldalon előforduló 1 Ft.-os termékdíj, csak az oldalon futó szoftver programozása miatt van megadva, mivel az 0 Ft.-os árat nem tud értelmezni. Ez nem jelenti azt, hogy a termék ennyibe fog kerülni! Ilyen esetekben arról van szó, hogy a termékre még mi sem kaptunk árajánlatot a beszállítóktól így nem tudunk kalkulálni vele, azonban szeretnénk jó előre jelezni, hogy a termék kapható lesz az üzletben. Az árváltoztatás jogát tehát itt is fenntarjuk!

A még meg nem jelent konzolok, és azok játékainak árai tájékoztató jellegűek! Ugyanez áll a megrendelhető, aktuálisan raktáron nem lévő termékekre! Az oldal tulajdonosa semmilyen felelősséget nem vállal érte! Az esetleges árváltozásnál lehetőséget biztosítunk Neked az indoklás nélküli elállásra mindaddig, amíg az adott termék nem kerül feladásra.

Rendelhető és külső raktáron lévő termékek megrendelése esetén a feltüntetett ár az utolsó frissített ár, amelyet egy automatizált árfrissítő program kezel. Előfordulhat, hogy a feltüntetett ár a megrendelés pillanatában már nem aktuális, amelyet rendszerünk csak órákkal később szinkronizál. Ilyenkor egy már elévült áron kerül be a termék a kosárba, és a megrendelés egy nem teljesíthető áron kerül végül a rendszerünkbe is. Ilyen esetben a megrendelést a beszállító által megadott árhoz viszonyított végfelhasználói áron tudjuk teljesíteni. Az automata-árazó rendszer működéséből fakadó árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Rendelési információk

1. Általános információk, a rendelés menete

Rendelés feldolgozása:
A megrendelések feldolgozása munkanapokon 17 óráig történik. Amennyiben a megrendelésedet később adod le, azt csak a következő munkanapon tudjuk feldolgozni. A 17 óráig beérkezett rendeléseket, amennyiben a termék raktáron van, a következő 3 munkanapon belül tudjuk feldolgozni és átadni kézbesítésre futárszolgálatunknak.
A termékek kiválasztása után a vásárlás gombra kattintva a megrendelésed elküldésre kerül. Ezután a megadott e-mail címedre fogsz kapni egy visszaigazoló levelet a rendelésedről, melyben ismét leellenőrizheted a megadott adataidat illetve a rendelt termék(ek)et. Eltérés esetén az ott megadott e-mail címen vagy telefonszámon tudsz értesíteni minket.

A rendelés menete:

1. Regisztrálsz az oldalon
2. A megadott e-mail címre kapsz egy visszaigazolást
3. Bejelentkezel
4. Kosárba/ Megrendelem/ Előrendelem gombra kattintva a termék a kosárba kerül.
5. A jobb felső sarokban a kosár ikonra kattintva megtalálod a kiválasztott játékok listáját
6. Szállítási illetve számlázási cím megadása
7. Megrendelés feladása
8. Visszaigazoló e-mail megérkezik (amennyiben az nem történik meg, valószínűleg rosszul adtad meg az e-mail címed vagy telített a postafiókod. Kérjük, ellenőrizd a spam-mappádat is!)

Az oldalon előzetes regisztráció nélkül is lehet rendelni, ebben az esetben azonban a rendelés feladása előtt ki kell tölteni egy űrlapot. Ha ezt megtetted, automatikusan regisztrált felhasználóvá válsz.

Regisztráció (lásd használati útmutatót)

Regisztráció törlése

E-mailben (futar@videojatekbolt.hu) tudod jelezni, ha töröltetni szeretnéd regisztrációdat.

Termékek kosárba helyezése

Ha egy terméket meg szeretnél rendelni, kattints a termék mellett található kosár-ikonra, amely mellett a termék státuszának megfelelő feliratot látsz, azaz: megveszem, megrendelem, előrendelem. A sikeres kosárba helyezést egy felugró ablak is jelzi.
A termék adott vásárlás gombjának többszöri megnyomásával a termék darabszáma a kosárban is arányosan nő.

A kosár (lásd a használati útmutatót)

A kosaradat bármikor elérheted a jobb felső sorban található kosár gomb megnyomásával.

Vásárlás

A megrendelőlapra a kosár oldalán található UGRÁS A KASSZÁHOZ gomb megnyomásával juthatsz. Ezt akkor tedd meg, ha a kosarad tartalmával elégedett vagy, és a kiválasztott termékeket valóban meg szeretnéd vásárolni. A megrendelőlap teljes kitöltése kötelező, hiszen ez a rendelés leadásának alapvető feltétele.
Kitöltés
Kérünk minden adatot pontosan, és körültekintően adj meg. A piros csillaggal jelzett részek kitöltése kötelező! Ne legyen kivétel ez alól a telefonszám sem, mert ha azt nem adod meg, akkor nem tudjuk telefonon visszaigazolni a rendelést.

Megjegyzés
Az üzenet mezőben a rendeléssel, szállítással kapcsolatos kérdéseidet teheted fel, illetve egyéb információkat adhatsz meg (pl.: kapucsengőn más a felirat, csak bizonyos napszakban felel meg a kiszállítás stb.).
Átvétel módja
Legördülő sávból választhatod ki, hogy milyen módon szeretnél hozzájutni a termékhez. Személyes átvétellel-e, avagy futárszolgálattal.
Számlázási, szállítási cím módosítása
A kosár tartalma alatt láthatod személyes adatlapod is, amit itt is felülírhatsz, pl.: ha máshova kérnéd a szállítást, illetve a számlát, mint a hivatalos lakcímed.
Vásárlás
Ha mindennel végeztél, akkor a rendelésed befejezését a MEGRENDELÉS FELADÁSA gombra kattintva teheted meg. Ezután a megadott email címedre fogsz kapni egy visszaigazoló levelet a rendelésedről, melyben ismét leellenőrizheted a megadott adataidat illetve a rendelt termék(ek)et. Eltérés esetén az ott megadott e-mail címen vagy telefonszámon tudsz értesíteni minket.

Rendelés törlése

Rendelésedet a visszaigazoló e-mailben küldött linkre kattintva mindaddig törölheted, amíg azt nem adtuk át a futárszolgálatnak. Átadás után e-mailben a futar@videojatekbolt.hu címre jelezve teheted meg.

Elállás

Jogod van interneten történő vásárlás esetén a termék átvételtől számított 14 napon belül a vásárlástól indoklási kötelezettség nélkül elállni. Az elállás határidőben történik, ha 14 napon belül elküldöd írásbeli nyilatkozatodat a futar@videojatekbolt.hu email címre. A nyilatkozatod mindenképp tartalmazza: a rendelési nevedet, a címedet, a visszaküldeni/visszahozni kívánt termékeket, a rendelés dátumát, valamint jó, ha feltünteted a rendelési azonosítót is e-mailedben. A terméket csak postai küldeményként lehet visszaküldeni.

Fontos, hogy a nyilatkozat elküldésétől számított legkésőbb 14 napon belül a terméket visszajuttasd üzletünkbe. Határidőben visszajuttatottnak minősül, ha a feladás 14 napon belül megtörténik.

Természetesen jogod van az elállási időtartamon belül kipróbálni a terméket, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére. Tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltad, hanem ezen felül is használtad, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozol a weboldalt működtető cég felé.

Elállás esetén, az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül, az eredeti, gyári csomagolásában, újra értékesíthető állapotban visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére. Az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által a megvásárláskor kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.

Amennyiben, megrendeléskor nem a vállalkozás által felkínált legolcsóbb szállítási módot választottuk, akkor is csak a felkínált legolcsóbb szállítási díjnak megfelelő összeget köteles visszatéríteni számodra a vállalkozás. Természetesen ebből a szempontból nem számít szállítási módnak, ha a vállalkozás üzletében is van mód a termék átvételére ingyen (hiszen ilyenkor nem történik tényleges szállítás!).

Szoftverek esetében az elállási jog csak bontatlan állapotban érvényes, ha a gyári csomagolás nem sérült, ettől eltérnek a használt szoftverek. Gépek, kiegészítők esetében kibontáskor is, amennyiben a garancialevéllel rendelkezel.
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videokamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt). Amennyiben ezen vizsgálatnál jelen kívánsz lenni és ezt az elállási nyilatkozat megtételénél jelzed, akkor a termék hozzánk való megérkezésétől számított 2 munkanapon belül megírjuk a bontás időpontját, amely legfeljebb az értesítés megküldésétől számított 3 munkanap. Az elkészült felvételt az általános elévülési idő bekövetkezéséig tároljuk és abból csak Hatóságok és igényed szerint – a költségek vállalása esetén – Részedre adunk másolatot.

Amennyiben a vásárlásért futárdíjat is fizettél, cégünk azt is visszatéríti neked, de a visszaküldés díja téged terhel, valamint kötelezhető vagy a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megtérítésére! A cég köteles a visszahozott termék kézhezvételétől 14 napon belül visszatéríteni a vételárat. A visszatérítés módja a vásárlás szerinti fizetési mód (futárszolgálatunk nem szállít ki pénzt, így vagy személyesen készpénzben, vagy banki átutalás), de üzletvezető és a vásárló közötti külön megállapodás szerint is történhet, amellyel semmilyen többletköltség nem terhel téged.

A termék visszavételéhez nem vagy köteles az eredeti számlát elhozni, azonban köteles vagy az összes tartozékot visszaszolgáltatni és a garancialevelet bemutatni.

Nem illet meg az az elállás joga, ha a termék egyedi, kifejezetten a kérésedre készült.

Elállás speciális esete: digitális tartalom

Figyelemmel arra, hogy a jelen pont tárgyát képező programok/tartalmak interneten történő megvásárlása szolgáltatásnyújtásnak minősül, melynek során a kódok/jelszavak és linkek elküldése részünkről, a teljesítés megkezdését jelentik, így a vonatkozó jogszabályok értelmében, mint fogyasztó ­ nem gyakorolhatod elállási jogod abban az esetben, ha az elállási határidő lejárta előtt a teljesítést a beleegyezéseddel megkezdtük. A teljesítés megkezdéséhez történő beleegyezés részedről megadottnak minősül, ha a vásárlás során a MEGRENDELÉS FELADÁSA gombra kattintva Online bankkártyás fizetéssel, vagy a PayPal oldalán kifizeted a digitális tartalom árát. Innentől kezdve ugyanis a rendszer automatikus, amint érzékeli, hogy a digitális tartalom árát kifizetted, megkapod a kódot, és a szolgáltatásunk nyújtása megkezdődött, és be is fejeződött. Így elállásra már nincs lehetőséged.

Adatlap, adatmódosítás

A regisztrációkor megadott adataidat használjuk a rendelések teljesítéséhez is, ezért nagyon fontos, hogy valós, és aktuális adatokat adj meg!
Adataidat az ADATAIM (ALAP ADATOK) alatt érheted el, itt lehetőséged van ezek felülírására is. Az adatlapod a felső menüsávban találod. Itt kétféle adatot találsz:
Alap információk: ezek szükségesek a rendeléshez.
Korábbi vásárlások: itt találod aktuális megrendeléseiden felül a korábban történ vásárlásaidat is.

Fizetési és szállítási lehetőségek

Weboldalunkon történő vásárlás esetén a következő módokon fizethetsz:

készpénzben (személyes bolti átvétel üzleteinkben)
bankkártyával (személyesen üzletünkben) vagy
PayPallal (akár PayPal fiókod segítségével, akár csak bankkártya adataid megadásával. Utóbbi esetben, amikor nem a PayPal fiókodon keresztül fizetsz, a PayPalos fizetés is pontosan ugyanúgy történik, mint a bankkártyás fizetés.
Az oldalunkon megrendelt termékeket átveheted személyesen üzleteinkben (az oldal alján található felsorolásban.) avagy Futárszolgálataink segítségével, utánvétes (a csomag átvételekor a kézbesítőnek fizetendő) küldeményként tudjuk eljuttatni hozzád. Futárszolgálataink az egész ország területén igénybe vehető.
Személyes átvétel
A megrendelt termékeket Budapesten személyesen is átveheted üzleteinkben. A személyes átvétel díjmentes. Kérjük, hogy amennyiben nem tudsz 3 munkanapon belül jönni a raktáron levő termékért, a megrendelőlap megjegyzés rovatában tüntesd fel, mikor szeretnéd átvenni a csomagodat. Ha ezt elmulasztod, és 3 munkanapon belül nem veszed át a terméket, a rendelésedet törölhetjük minden előzetes értesítés nélkül is.

Futárszolgálat

A futáros feladásainkat a Fáma Futárszolgálat végzi.

Ennek keretében igénybe vehető:
* Házhozszállítás minden magyarországi címre.
* Országosan általában 1 munkanap kézbesítési idő feladást követően.
* Fuvarozási biztosítás.


Fáma Futár

Országosan választható a Fáma futárszolgálattal történő kézbesítés. A futárszolgálat munkatársai a feladástól számított 24 órán belül vállalják a csomagok kézbesítését. Mivel a futárok hétköznap napközben dolgoznak, kérjük, hogy olyan szállítási címet adj meg, ahol munkanapokon 9-17 óra között át tudja valaki venni a csomagot!

Fáma Futár ügyfélszolgálat elérhetősége:
Telefon: +36-20/3473-107
Email: csomaginfo@famafutar.hu

A futárszolgálat egységesen szállít minden magyarországi címre, függetlenül attól, hogy fővárosi, vagy vidéki címről van-e szó.

A Fáma Futár munkatársai szükség esetén, telefonon is egyeztetnek a címzettel, ezért kérünk, hogy a megrendelőlap kitöltésekor olyan telefonszámot adj meg, amelyen általában elérhető vagy! Ha a címzett az első kézbesítéskor nem tartózkodik a címen, a kézbesítő értesítést hagy a csomag érkezéséről. Ezen az értesítőn általában a futár megadja a saját telefonszámát is, hogy egyeztetni lehessen az újabb kézbesítésről. Sikertelen kézbesítés esetén a futár másnap ismét megpróbálja kivinni a csomagot.

Tudnivalók a csomagfeladásról

A szállítási költség a termékek értékének és súlyának függvényében változik. A szállítási díj minden termék esetében egységesen 990 Ft, de 8.000 Ft felett ingyenes a szállítás (kivéve a meg nem jelölt termékeknél).

A csomag értékének végösszege azonban nem feltétlenül egyezik meg a rendelés végösszegével. Előfordulhat, hogy a rendelés értékét emelik olyan tételek, amelyek nincsenek raktáron üzletünkben. A csomag-ellenkező kérés kivételével- minden esetben feladásra kerül a raktáron levő termékekkel, akkor is, ha azok együttes összege nem éri el az ingyen-postázási limitet! Ilyenkor a futárdíj kiszámlázásra fog kerülni! Kérjük, amennyiben azt szeretnéd, hogy a csomag ne induljon el, csak az összes termék együttes megléte esetén, azt a megjegyzés rovatban külön jelezd munkatársainknak! Ellenkező esetben a csomag feladásra fog kerülni.

A termékek szállítási költsége az adott platformnál a termék adatlapján megtalálható.

Ez a költség tartalmazza a csomagolási, szállítási és utánvételi díjat is!

A szállítási költség a csomagban található áru értékétől függ, az értékhatár megállapításánál a szállítási költség nélküli összeget kell figyelembe venni. (Pl.: ha a csomagban található szoftver ára 6990, a szállítási költség 990 Ft, a csomag átvételekor fizetendő utánvételi összeg így 6990+990, vagyis 7980 Ft lesz.

Fontos!
A hétfőtől-péntekig 17 óráig leadott rendelések általában a következő 3 munkanap folyamán kerülnek feldolgozásra.
A hétfőtől-péntekig 17 óra után leadott rendeléseket 4-6 munkanapot követően szállítja ki a futárszolgálat.

Fontos!
A garancialevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjél megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérd jegyzőkönyv felvételét és ne vedd át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Fontos!
Munkatársaink minden esetben hibátlan, és sérülésmentes (kivéve, ha kifejezetten ilyet vásárolsz) terméket tesznek bele a csomagodba. A csomagok szerződött futár cég szállítja ki, előfordulhat, hogy szállítás közben sérül a csomagod. Kérjük, hogy amennyiben módodban áll, bontsd ki a csomagot a futárszolgálat munkatársa jelenlétében, és győződj meg róla, hogy sérülésmentes terméket kaptál. Kérjük, hogy amennyiben sérült a csomagolás, vagy olyan a csomagolás megjelenése, amely alapján feltételezhető, hogy rongálódott lehet a termék, amikor átveszed a csomagot, kérd meg a kézbesítést végző futárt, hogy vegyen fel jegyzőkönyvet a sérülésről. A futárszolgálat szabályzata értelmében ugyanis csak ebben az esetben tudják elfogadni a reklamációt. Amennyiben erre nem biztosít lehetőséget, ne vedd át a csomagot a futártól! Megértésedet köszönjük!

Fizetés:
Kiszállítás esetén csak készpénzes utánvétellel, vagy a rendeléskor PayPallal fiókoddal és bankkártyával is tudsz előre fizetni.

Garancia

Garanciális feltételek


Szavatossági, jótállási kötelezettségeinknek a Polgári törvénykönyv, a 151/2003 (IX.22.) -, a 45/2014 (II.26.) Kormányrendeletek, valamint a 19/2014 (IV.29.) NGM rendelet rendelkezéseinek megfelelően teszünk eleget.
A műszaki cikkekhez járó jótállási jegyen meghatározott garanciaidő alatt vagy kicseréljük, vagy szervizünk megjavítja az esetlegesen meghibásodott olyan termékeket, amelyekre jótállási kötelezettségünk kiterjed.

Speciális esetek

Hűségakciók, kuponok:

Visszatérő vásárlóink részére jogosultak vagyunk akciók kuponok felajánlására.

A kupon készpénzre nem váltható át pénz visszaadásra nem jogosít. Egy vásárló egy vásárláshoz kizárólag egy kupont válthat be.

A kupon kizárólag az abban feltüntetett érvényességi időn belül és a kuponban meghatározott termékekre vagy termékkörre használható fel. Az elektronikus kupon kizárólag a webáruházban váltható be, üzleteinkben kizárólag papír alapú kupont tudunk elfogadni. A kupon más kedvezménnyel nem vonható össze.

A felhasznált vagy érvénytelenné vált kuponokat áthúzással jelöljük.

A kupon harmadik személyre kizárólag cégünk előzetes e-mailes hozzájárulásával ruházható át.

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy az online kupon többszörözése, másolása, hamisítása tilos.

A kuponnal való visszaéléssel, jogosulatlan felhasználással kapcsolatos felelősségét cégünk kizárja.

Cégünk fenntartja a jogot a kupon-feltételek módosítására.


Sony termékek


Gyári Sony gép, kiegészítőt, tartozék meghibásodása esetén, hívd a 06 1 814 4800 (munkanapokon 9:00-17:00 között) –es telefonszámot, ahol a Sony munkatársai fognak segíteni neked. Online hibabejelentés: https://support.sonyeurope.com/repair/index.aspx?site=odw_hu_HU oldalon.

Microsoft termékek

Gyári Microsoft gép, kiegészítő, tartozék meghibásodása esetén, hívd a 06 80 018590 (munkanapokon 09:00-17:00)-es telefonszámot, vagy látogass el a https://myservice.xbox.com/hu-HU/Pages/Welcome.aspx weboldalra, és jelentsd be a hibát.

Gépek

Üzletünk igyekszik mindent megtenni a kényelmed érdekében, éppen ezért elegendő a géphez kapott garancialevél megőrzése a garanciális javítás esetére. A megvásárolt gép számát regisztráljuk rendszerünkben, így a szám és a garancialevél kellően bizonyítja, hogy az esetlegesen javításra szoruló konzolt nálunk vásároltad.

Játékok

Játékokra abban az esetben vállaljuk a 12 hónapos garanciát, ha az nem karcos, nincs összefogdosva, meggörbítve, megtörve, eltörve stb. Vagyis, ha a hiba magában a szoftverben van, gyári hibás, nem pedig a szakszerűtlen használat miatt nem olvasható.

Szavatossági jogok, jótállás

Garanciaidő

Új gépek esetén: 12 hónap
Microsoft gépek esetén 12 + 12 hónap
12 hónap teljes körű garancia
12 hónap adatlapi garancia
Új kiegészítők esetén: 6 hónap
Új szoftverek esetén: 12 hónap
Használt termékek esetén típustól függetlenül 1-3 hónap
Szervizgarancia: lásd a szervizoldalon az egyes javítási feladatoknál

Kellékszavatosság

Üzletünk hibás teljesítése esetén a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint kellékszavatossági igényt (a termék már annak átvételekor hibás volt) érvényesíthetsz velünk szemben. Ennek keretében kérhetsz: kijavítást vagy kicserélést (kivéve, ha az ezek közül az általad választott igény teljesítése lehetetlen vagy aránytalan többletköltséggel járna). Ha ezeket nem kérted/nem kérhetted, úgy igényelhetsz árleszállítást, illetve a hibát mi magunk is kijavíthatjuk. Ha mindezen opciók közül egy sem vezet eredményre, végső esetben elállhatsz a vásárlástól.
Választott kellékszavatossági jogod helyett egy másikra is áttérhetsz, az áttérés költségét azonban Te vagy köteles viselni (kivéve, ha miattunk kellett másikat választanod).

A hibát köteles vagy annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni velünk. A szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogaid már semmiképpen sem érvényesítheted. Használt termék esetén ez a határidő 1 vagy 3 hónap.

A termék átvételétől (teljesítés) számított hat hónapon belül kellékszavatossági igényed érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele. Hat hónap eltelte után azonban már Te vagy köteles bizonyítani, hogy az általad felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Termékhiba esetén választhatsz, hogy a fenti kellékszavatossági igényeidet nálunk kívánod-e érvényesíteni, avagy közvetlen a gyártót, forgalmazót keresed meg (termékszavatosság). Termékszavatossági jogoddal kérheted a hibás termék (vagy minőségi hibás, vagy nem felel meg a leírásban adott tulajdonságoknak) kijavítását vagy kicserélését. Igényed a termék, a gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheted. E határidő elmulasztása jogvesztő. A termék hibáját neked kell bizonyítanod.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Fontos!
Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthetsz. Termékszavatossági igényed eredményes érvényesítése esetén a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényed már a gyártóval szemben érvényesítheted.

Adatkezelés

A honlapon keresztül történő vásárláshoz először regisztrálnod kell a rendszerben. A regisztráció folyamán megkérünk, hogy add meg teljes nevedet, e-mail címedet, telefonszámodat, szállítási és számlázási címedet. Adatkezelési jogosultságunk a hozzájárulásodon alapul, amely hozzájárulást a regisztrációval adsz meg. Az itt megszerzett adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem szolgáltatjuk ki, kizárólag törvény által szabályozott esetben, az adatbiztonság maximális szem előtt tartásával. Kivételt képez ez alól a kézbesítést végző futárszolgálat, illetve az Árukereső.hu-nak automatikusan továbbított adatok (név, email cím, vásárolt termék), akik adataidat arra használják fel, hogy a cégünk értékeléséhez szükséges e-mailt elküldjék neked. A kézbesítéshez szükséges adatokat a futárszolgálat rendelkezésére bocsátjuk.
A megszerzett adatokat statisztikai szempontból hasznosítjuk, hogy ezek által még jobban ki tudjuk elégíteni látogatóink és vásárlóink igényeit.
A regisztráció folyamán egy saját magad által választott jelszót állíthatsz be adataid védelmére. Regisztráció után lehetőséged van adataid megváltoztatására vagy regisztrációd törlésére (e-mailen vagy telefonon keresztül). Adataidat a törlési kérelmed megtételiéig kezeljük, amely törlést bármikor van lehetőséged kérni.

A regisztráció illetve a vásárlás során megadott adatok a cég saját nyilvántartásába kerülnek, amelyhez harmadik fél jogosulatlanul nem férhet hozzá. Ezeket az adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük. Arról tájékoztatunk, hogy adataid megadásával hozzájárulsz, hogy új termékeinkről e-mailben ismertetőt küldjünk részedre. Cégünk Vásárlóink elégedettsége érdekében igyekszik minden rendelést kielégíteni. Előfordul azonban időszakos leterheltség esetén, hogy a cégünk által nem teljesíthető rendeléseket továbbadhatja az adatkezelési elvek maximális figyelembe vételével szerződéses együttműködő partnere számára, amely esetben a megrendelt terméket az együttműködő partner biztosítja és szállítja ki, azonban ez esetben is a jótállást teljes körűen cégünk vállalja, partnerünknek a részére átadott jótállási jegyeinkkel szállítja ki a termékeket. Amennyiben problémád merülne fel, munkatársaink elérhetők és próbálunk segítséget nyújtani. Adataid regisztrálásával ezen – Számodra biztonságos – adat továbbadáshoz is hozzájárulsz. Amennyiben úgy érzed, hogy a személyes adataidhoz fűződő jogodban sérelem ért, ez esetben tiltakozhatsz az adatkezelés ellen és Bírósághoz is fordulhatsz. Jogaid, lehetőségeid részletes szabályait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza.

Panaszkezelés

Észrevételeidet, esetleges panaszaidat a futar@videojatekbolt.hu email címre várjuk. Cégünk problémás esetekben mindenképp törekszik a békés megoldásra, tájékoztatunk, hogy jogod van békéltető testülethez fordulni.


Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Online vitarendezési platform

Az Európai Bizottság az 524/2013/EU rendelettel összhangban egy interaktív weboldalt (online vitarendezési platform) hozott létre az online ügyletekkel kapcsolatos jogviták bírósági eljáráson kívül rendezésére. Az Európai Bizottság online vitarendezési platformja a következő linken érhető el: https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Videojátékbolt.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.
Az együttműködés során mindkét fél a jóhiszeműség és a tisztesség elvének figyelembe vételével, kölcsönösen együttműködve köteles eljárni.

Jelen ÁSZF a www.videojatekbolt.hu oldalra való közzétételével lép hatályba.

Az ÁSZF megváltoztatására a Szolgáltató egyoldalúan jogosult amennyiben ezt jogi vagy egyéb szabályozások módosulása ezt indokolttá teszi.

Felek közötti mindennemű nézeteltérés esetén, a békés úton történő megállapodást részesítik előnyben, amennyiben ez nem lehetséges a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a videojatekbolt.hu weboldalról és le is tölthető.